در انواع کمپرسور اسکرو برخلاف مدل پیستونی، هیچ قطعهای وجود ندارد که باعث عدم تعادل دستگاه شود. این ویژگی، باعث میشود تا کمپرسورهای اسکرو، توانایی کار با سرعت بالا را داشته باشند؛ در حالی که ابعاد بیرونی کوچکی دارند.
کمپرسورهای اسکرو در صنایعی که برنامههای مداوم دارند، محیطهای صنعتی و فضاهای کاری که شرایط سخت دارند؛ بسیار پرکاربرد هستند. این کمپرسورها در دو ردهبندی اصلی تقسیم میشوند: بدون روغن و روغنی. همچنین هر کدام از این مدلها نیز در دو مدل «سرعت ثابت» یا «قابلیت سرعت متغیر» هم دسته بندی میشوند. بنابراین پیش از خرید کمپرسور اسکرو باید با انواع آن آشنایی داشته باشید تا دستگاه کاربردی و مناسبی را برای نیاز خود تهیه کنید.
نکات مثبت کمپرسور اسکرو نسبت به نوع پیستونی
• راندمان بالای انرژی
• کارکرد با صدای کم
• نیاز به فضای کم برای نصب تاسیسات
• بدون چرخه وظیفه
• کار مداوم تا دمای 46 درجه سانتیگراد
• حداقل نیاز به روغن برای روغنکاری اجزاء داخلی
• امکان کاهش دادن تجهیزات نصب
• مجهز به خشک کن یکپارچه (برای کاهش نقطه شبنم در خروجی کمپرسور با دمای + 4 درجه سانتیگراد)
نقش روتر نر و ماده در کمپرسور اسکرو
در این بخش، کمی دقیقتر به فناوری کمپرسور هوای اسکرو دو قلو نگاه خواهیم کرد. کمپرسور اسکرو، یکی از انواع کمپرسورهای جابجایی چرخشی است که در دهه 1930 توسعه یافت. مشخصه اصلی عنصر روتور در کمپرسور اسکرو، نر و ماده بودن آنها است که توسط روتور نر یا توسط چرخ دنده زمانبندی، رانده میشود.
در فنآوری کمپرسورهای اسکرو تزریقی روغنی، روتور نر وظیفه هدایت روتور ماده را برعهده دارد. اما در نوع بدون روغن، یک دنده زمانبندی، هر دو روتور را برای حرکت هارمونیک با حداقل فاصله محاسبه شده بین هر دو عنصر هدایت میکند. اصل اساسی کمپرسورهای اسکرو این است که روتورهای نر و ماده در جهتهای مخالف در حال چرخش باشند؛ این موضوع باعث میشود که هوا بین آنها محبوس شده و فشار ایجاد شود.
به عبارتی، عملیات فشرده سازی هوا در کمپرسورهای اسکرو با حرکت هوا در طول روتورها، کاهش فاصله بین روتورها و محل قرارگیری آنها انجام میشود. هوای فشرده شده سپس به خروجی منتقل میشود.
مزایای استفاده از کمپرسور اسکرو روغنی در صنعت
در نظر داشته باشید که کمپرسورهای اسکرو دوار، پیچیدهتر از کمپرسورهای پیستونی هستند؛ در نتیجه، سرعت روترهای اسکرو در سطح معینی بهینه میشوند. این امر برای به حداقل رساندن تلفات مکانیکی (به دلیل گرما در سرعت بسیار زیاد) و تلفات حجمی (تلفات هوا به دلیل سرعت بسیار پایین) در هنگام فشردهسازی است.
در یک فضای کوچک، کمپرسورهای اسکرو میتوانند حجم زیادی از هوای فشرده شده را تولید کنند. میتوانید اطلاعات بیشتری در مورد فنآوریهای هوای فشرده را با تماس با کارشناسان ما کسب کنید. متخصصین باتجربه، با توجه به نیازهای صنعت شما میتوانند راهنماییهای مفیدی ارائه دهند.
یکی از محبوبترین انواع کمپرسورها اسکرو، نوع روغنکاری شده است که گاهی تحت عنوان کمپرسور روغنی یا کمپرسور تزریقی روغن هم نامیده میشود.
• کاهش گرما در کمپرسور باد
کمپرسورهای اسکرو روغنکاری شده، روغن را درون محفظه تراکم تزریق میکنند. این ماده، عنصر کمپرسور را خنک و روان میکند. همچنین به حذف گرما از فرآیند فشردهسازی و به حداقل رساندن نشت در محفظه تراکم کمک میکند. این نوع کمپرسور معمولا توسط صنایعی که به حجم زیادی از هوای فشار متوسط نیاز دارند، انتخاب میشود.
• حذف چرخه وظیفه
یکی از اصلیترین امتیازهای این نوع از کمپرسور برای کاربران، عدم وجود چرخه وظیفه است. یک کمپرسور اسکرو با تزریق روغن میتواند به مدت یک روز کاری، روشن باشد و هیچ اشکالی در کار به وجود نیاید. در واقع، این مزیت میتواند سودمند باشد. این امر به ویژه برای تولید اهمیت دارد، مخصوصا در صنایعی که یک کمپرسور متوقف شده بر تولید تاثیر میگذارد.
• تامین هوای مداوم صنایع
همچنین قابل پیشبینی است که میزان تقاضای هوای فشرده در هر صنعتی متفاوت است و برای صنایعی که به هوای مدوام نیاز داشته باشند، استفاده از کمپرسور اسکرو میتواند یک مزیت باشد.
2 پاسخ
مطلب مفیدی بود. ممنون بابت مقالههای جامع و کاربردیتون
مرسی که مطالعه کردید.