پمپ خلا یا پمپ وکیوم یکی از کاربردیترین و اساسیترین دستگاهها در صنایع مختلف است. این وسیله ضروری در اندازهها و با مصارف مختلف از پمپ خلا کوچک در جاروبرقی گرفته تا پمپ خلا آزمایشگاهی که برای مصارف تخصصی استفاده میشود، ساخته شده است. آگاهی از کاربرد و نحوه عملکرد این ابزار به مشتریان کمک میکند تا خرید آگاهانه و مناسبتری داشته باشند. مطلب حاضر، اطلاعات کافی درباره اینکه پمپ خلا چگونه کار میکند و انواع آن چیست را در اختیار شما قرار میدهد.
پمپ خلا چیست؟
پمپ خلا دستگاهی است که برای ایجاد مکش یا وکیوم به کار میرود. اساس کار پمپ خلا به این صورت است که گاز را از داخل با فشار به سمت بیرون میفرستد. این فشار به وسیله بخش مکانیکی دستگاه که مانند کولر در چرخش است، اتفاق میافتد. ساختار پمپ خلا شامل یک محفظه است که یک روتور در کنار پروانهها متصل به محور چرخنده در داخل آن قرار گرفته است. زمانی که مایع یا گازی به داخل پمپ راه پیدا میکند؛ بین آن و بخش متحرک، حداقل اصطحکاک ایجاد میشود.
کاربرد پمپ خلا
با توجه به انواع مختلفی که از این دستگاه وجود دارد، کاربردهای گوناگونی برای پمپ خلا تعریف شده است. برای مثال کاربرد پمپ خلا در آزمایشگاه برای انجام تحقیقات آزمایشگاهی و در دستگاههای ساکشن برای ساخت انواع دارو و سرم به واسطه خلا است. در منازل این دستگاه در موتور جاروبرقیها یافت میشود. یکی از پرکاربردترین مصارف پمپ خلا در صنایع وکیوم و بستهبندی است؛ همچنین در تولید و پالایش نفت برای مکش و صافی هم کاربرد دارد.
پمپ خلا کولر گازی در کولرهای گازی عملیات تبریدی را بر عهده دارد. همچنین در ریختهگری از این وسیله برای پر کردن منافذ و نداشتن حباب استفاده میشود. پمپ خلا در طلاسازی و ساخت فلزات گرانبها بسیار پرکاربرد است. این وسیله در چنین صنایعی وظیفه تزریق طلا یا فلز را بر عهده دارد. در مجموع میتوان گفت این ابزار با توجه به کارکرد خود در صنایع مختلف، مصارف بسیاری دارد و آشنایی با انواع پمپ خلا، خرید آن را برای مشتریان آسانتر میکند.
انواع پمپ خلا
پمپ خلا دارای انواع مختلفی است؛ اما میتوان آن را بر اساس کارکرد به سه دسته کلی تقسیم کرد. پمپهای جابهجایی مثبت با یک مکانیسم مشخص مقداری از محفظه خلا را بسته، تخلیه کرده و دوباره باز میکنند. پمپهای انتقال با استفاده از پرههای چرخشی سرعت بالا، مولکولهای گاز را از محفظه خارج میکنند و در نهایت پمپهای خلا جذبی گاز را در حالت جامد جذب کرده و خود بر سه نوع کریوپمپها، پمپهای دریافتکننده و پمپهای یون هستند.
نکات مهم هنگام خرید پمپ خلا
هنگام خرید پمپ خلا حتما به میزان خلا مورد نیاز از سیستم و میزان سرعت تخلیه گازهای مورد نظر و نوع گازی که قرار است مورد عملیات قرار بگیرد، دقت شود. همچنین مشتری باید هنگام انتخاب پمپ خلا، دقت کند که برای انجام کار خود به وکیوم بالا نیاز دارد یا وکیوم پایین؟ انواع پمپ خلا، قیمت های متفاوتی دارند و زمانی که وقت و انرژی برای خرید آن صرف میشود؛ باید آگاهانه انتخاب کرد. برای این کار لازم است که مشتری مشاورههای لازم را پیش از خرید دریافت کند.
قیمت پمپ خلا
قیمت پمپ خلا روغنی نسبت به مدل خشک پایینتر و مناسبتر است؛ اما از طرفی دیگر با وجود کاربرد پمپ روغنی در صنایع پتروشیمی، این پمپ در دندانپزشکی کاربرد ندارد و باید از پمپ خلا خشک در این صنایع استفاده شود. هنگام خرید پمپ خلا روغنی باید در نظر داشت که این دستگاه در دو مدل تک مرحلهای و پمپ خلا دو مرحله ای ساخته میشود. از مدل تک مرحلهای در صنایع سبک استفاده میشود و مدل دو مرحلهای در صنایع با دقت بالا کاربرد دارد.
شرکت پارس وکیوم با برخورداری از سالها تجربه در زمینه ارائه انواع پمپ خلا، برای رفاه حال مشتریان عزیز اقدام به فروش پمپ خلا به صورت اینترنتی میکند. خرید اینترنتی پمپ خلا این امکان را در اختیار مخاطبان میگذارد که بدون صرف وقت و انرژی فراوان کالای خود را انتخاب کرده و آن را به راحتی دریافت کنند. کارشناسان پارس وکیوم در کلیه ساعات شبانهروز پاسخگوی مشتریان ارجمند هستند و نیازهای آنان را در اسرع وقت برطرف میکنند.